Lasersvejsning med høj kvalitet

Lasersvejsning er en højteknologisk og effektiv svejsemetode. Her kan man sammensvejse forskellige metalmaterialer, for eksempel kobber og aluminium. Lasersvejsning foregår uden tilførsel af materiale udefra, og ligeledes er der en minimal varmepåvirkning i processen. Dermed påvirkes det pågældende emne minimalt, hvilket sikrer en bevaring af emnets styrke og udseende.

Når man vælger at svejse med laser, er der en kortere svejsetid. Dermed kan man også øge produktiviteten, da man så kan svejse flere emner på kortere tid. En sådan svejsning kan også karakteriseres som automatisk. Dette betyder, at man sikrer en ensartet høj kvalitet ved hver svejsning. Yderligere kan man effektivt styre varmen. På den måde kan selv det fineste og tyndeste materiale svejses, uden at det ødelægges af varmen. Desuden opnår man ofte et utroligt tilfredsstillende resultat i første omgang, og derfor er der næsten aldrig brug for en efterbearbejdning.

Hvis du har brug for specielle ønsker til din svejsning, kan du altid kontakte din foretrukne pladesmed.

Lasersvejsning i fine materialer

Lasersvejsning kan siges at være utrolig detaljeorienteret, hvor der kan svejses med høj præcision i ultrafine materialer. Disse materialer kan være rustfrit stål, aluminium og nysølv. Selvom metoden er utrolig fintfølende, er den samtidig hurtig og effektiv. Du kan altså svejse tyndere gods end med andre metoder, mens du ikke behøver at bruge penge på kassation. Derudover får man en finere overfladekvalitet, hvor selve svejsningen er smallere, og der er mindre sprøjt, som efterlader spor på materialet/emnet.

Helt grundlæggende foregår opvarmningen ved hjælp af laserlys, hvor man i samme ombæring anvender et vakuum eller en beskyttelsesgas. Laseren giver en meget koncentreret varmekilde, hvilket øger muligheden for at få en god indtrængningsdybde. Dette er set i forhold til, hvor meget energi der anvendes.

Andre svejsemetoder der kan nævnes er gassvejsning, rørtrådssvejsning, pulversvejsning, lysbuesvejsning, elektrodesvejsning og den hyppigt anvendte tigsvejsning.